Sadelmakeri

”Sadelmakare” är ett samlingsnamn för flera olika yrken, även om det också vanligen används för ridsportssadelmakare. Förutom nämnda yrke finns väskmakare, bilsadelmakare, inredningssadelmakare och etuimakare.

Sadelmakaren på Läderverkstan heter Martin Nurmi. I vårt sadelmakeri i Stockholm gör vi såväl nyproduktioner som restaureringar och customjobb; och vi jobbar med allt ifrån möbler och butiksinredningar till smålädervaror och väskor. Vi har lång erfarenhet av branschen och levererar med kvalitet, god service och tips kring hur du kan vårda dina läderprodukter.

Vill du ha en läderinlindad ledstång eller lampfot eller kanske nytt läder på ditt skrivbord? Det ordnar vi! Börjar din favoritväska ge upp? Vi lagar skinn- och läderväskor, men fixar även väskor i annat material, liksom bälten och annat om det är möjligt, eller så kan vi helt enkelt göra nytt. Hittar du inget armband till din favoritklocka? Vi gör gärna ett åt dig. Har du ropat in en gammal möbel som behöver pysslas om? Vi lagar, tvättar, smörjer och putsar. Inget uppdrag är för litet eller för stort för oss. Kom gärna förbi vår verkstad på Rosenlundsgatan, så kan vi se hur vi kan hjälpa dig.

Inredningssadelmakeri

Ett vanligt uppdrag är lindningar av ledstänger och detaljer till inredning såsom krokar, handtag och beklädnad av bordsskivor. Inredningsdetaljer i läder ger ett rustikt och exklusivt intryck och passar i de flesta miljöer. Vad sägs om ett dörrhandtag eller en elegant skrivbordsskiva i läder? Välkommen till oss och berätta om vilka inredningsdetaljer du önskar i ditt hem.

Nyproduktion

På jakt efter en läderväska som är helt unik? Låt oss tillverka en prototyp helt enligt dina önskemål. Det är en utmärkt lösning för dig som är på jakt efter den perfekta väskan. Tillsammans tar vi fram en lösning som lever upp till dina förväntningar och krav på en bra väska, där formgivning, kvalitet och funktion står i fokus.

Hittar du inte den där ideala korthållaren i handeln? Kom in till oss så hjälper vi dig. Har nyckelfodralet blivit för litet för nyckelknippan? Vi gör ett större. Eller varför inte bjuda på lite lyx genom att duka med bordstabletter och glasunderlägg i läder.

Möbler

Möbler finns i många olika varianter som var och en kräver sin speciella hantering. Möbler som är självbärande som t.ex. stålrörsstolar renoverar vi gammalt läder och remmar på, eller tillverkar nytt. Stoppade möbler klär vi om i begränsad omfattning. Däremot tillverkar vi nya plymåer och reparerar dessa, samt löstagbara armstöd. Hål kan lagas och infärgning kan göras på skadade detaljer. Vi tillhandahåller olika typer av underhållskrämer för lädermöbler m.m.

Är det stolen, väskan eller inredning eller något annat som du behöver hjälp med? Tveka inte att vända dig till oss. Vi har lång och bred erfarenhet, så kom gärna förbi vårt sadelmakeri i Stockholm och se vad vi kan erbjuda dig. Varmt välkommen!